ESPRESSO HOUSE


ÄLSKADE VÅR

kände att det var dags för en uppdatering nu? jag har tröttnat på designen så jag har ingen riktig blogglust. men jaja. jag kan inte beskriva hur glad jag är för vädret! gud så härligt. inviger skinnjackan och glasögonen idag. jag, andrea, sebastian och johnny är påväg till borås nu. hoppas ni har det lika härligt som vi har det!!

 


HEJ ELIN, ÅH HEJ ELIN

imorse när jag vaknade kände jag mig lite schizo. med hjälp av lite text och bilden här ovan ska jag förklara vad som hände. först kände jag såhär:
"öhööö det är fettisdagen och den internationella pannkaksdagen idag och så kan jag inte äta för att jag är magsjuk. livet är så orättvist, fan"
sen kände jag såhär:
"bitch please.."
jag vill liksom inte ens ha semlor och pannkakor så jag låg här och gnällde för ingenting, så löjligt. som ni nog redan förstått så är jag är hemma från skolan idag också, hungrig och illamående. ha en bra dag allihopa.


MINA DAGAR


ADDICTED

jag är inte i skolan idag för jag har kramper i magen och spyr fortfarande. "im bored, therefore i shall eat" funkar inte så bra för mig just nu. jag kan inte äta någonting alls så jag är väldigt väldigt väldigt uttråkad, och hungrig. imorse sysselsatte jag mig med att testa på några appar. nu är jag helt beroende av sky burger som ni kan se på bilderna. det går ut på att fånga allting som hamburgaren ska innehålla. när jag inte kan äta någon mat så får jag väl nöja mig med att titta på den..


I EN MORGONROCK

 

nu har jag kommit hem från gymmet. en kopp te i sängen framför serien grimm kurerar mig bra. här ska jag ligga hela dagen. jag ska lägga upp bilderna ifrån igår också, om jag orkar och kan.

 

 


BRIST PÅ SÖMN

jag fick kramper i magen och fick avbryta kalaset igår. i bilen påväg hem spydde jag och sen fortsatte det så resten av kvällen och natten. jag spydde en gång till imorse också men nu verkar det ha gett sig. jag som verkligen vill träna idag ska ändå försöka dra mig till gymmet här om en stund..


CARLSSONS SKAFFERI

nu sitter vi alla på carlssons skafferi och firar min fina farmor. vi har precis ätit en förrätt med räkor och lax och ska snart äta varmrätt. jag har beställt tagliatelle.
förövrigt så har jag ingen blogglust så jag funderar på att sluta med det här. vi får se.

 


SUSHI

 


BÄSTA DAGEN PÅ LÄNGE

nu är vi påväg hem från göteborg med dyrbar last, SUSHI. love my life.

 


FREDAG

naglarna blev blågrå med ett nagellack från OPI idag. och jaaaa det ska vara OPI, annars kan det kvitta. nu ska jag snart ner till stan en snabbis och sen ska jag iväg till göteborg. längtar jävel tills ikväll, varför får ni se sen!

 


MUSHROOM

testar en ny smak, yummi.

 


VÅRDCENTRALEN

och så var man här igen. såhär mycket vill jag dö just nu.


SÄLEN DEL II


SÄLEN DEL I


ONSDAG EFTERMIDDAG

sängen, datan, one tree hill och ett gott mellanmål gör det här till en bra eftermiddag. jag kanske kan komma igång med att plugga om en stund också. det var liksom tanken när jag la mig här. men nu: bilder från sälen!


HELLU


idag har jag varit på onyx för första gången på väldigt länge så nu gör jag ett nytt försök med träningen efter sjukdom, operation och annat krångel. jag hoppas verkligen att det går vägen den här gången, annars vet jag inte vad jag gör.
johnny ligger här bakom mig och sover. han ska strax åka hem och då ska jag plugga. bilderna från sälen kommer upp sen också hade jag tänkt. jag är så trött så jag får se vad jag orkar.
förövrigt vill jag meddela er om att bion vi såg igår var rätt så bra! det är gänget från sommaren med göran som medverkar i filmen för er som inte visste det, så dåligt kan det ju inte bli.
jag skriver med en hand för att inte väcka johnny så det har tagit tusen år att skriva den här texten. orkar inte mer nu haha. ha en bra dag!

POPCORN

 

 


BIO

nu ska jag och johnny ner till folkan och kolla på bio. vi trodde att vi skulle kolla på hamilton, men vi hade visst bokat platser till en gång i phuket. men det blir bra det också! ha en bra alla hjärtans dag allihopa ♥

TACK MAMMA


här är min alla hjärtans dag present som jag fick av mamma imorse, ett rosa nagellack från OPIs nya kollektion. andrea fick det hallonröda. så fina och härliga.

JOHNNYS FRUKOST


ALLA HJÄRTANS DAG


imorse fick johnny frukost på sängen innan jag gick ut på min morgonpromenad. nu ligger vi i soffan och kollar på tv. jag orkade inte ladda upp bilder från sälen igår så de kanske kommer upp imorgon istället. nu har jag lite småsaker att fixa. jag ska måla mina naglar, sy upp mina gardiner, dammsuga, damma, byta lakan och lite sånt. vi hörs senare.

GODNATT PÅ ER


nu har jag packat upp mina väskor. när jag ändå höll på att fixa iordning lite så gav jag mig på min hylla i badrumsskåpet också. nu har jag slängt och rensat iordning. jag la mina armband i den rosa burken som jag fick utav johnnys mamma för några dagar sedan. det blev perfekt. det ena leder till det andra så det slutade med att jag satt i köket och putsade mina silversmycken också. det måste vara så roligt för er att få se hur mitt badrumsskåp ser ut haha.
ne men jag tänkte faktiskt bara göra en liten paus ifrån alla inlägg som handlar om sälen för imorgon kommer det nämligen ett till. jag ska ladda upp lite bilder därifrån hade jag tänkt. jag har verkligen ingen ork för det nu, så jag säger godnatt. nu ska jag inviga en ny serie: american horror story (helt ensam)

SISTA DAGEN

idag är det så bra väder här uppe! bara 5 minus, sol och nästan ingen blåst. så vi åkte några åk idag också, men nu sitter vi i bilen och ska strax åka hemåt. jag hade gärna stannat här uppe några dagar till. det finns så mycket mer att göra. om vi ska åka på skidsemester nästa år så ska vi helt klart bo här.

 


MYSER

efter lunch blev vi alla helt slut så vi åkte lite skogsvägar och några få åk till innan vi hamnade i stugan igen. nu ligger jag i soffan, äter godis och kollar på fotboll. ikväll ska amanda fondell och magnus uggla uppträda här i experium. det är en hel del kändisar här uppe just nu.

 


VÅFFELSTUGAN

 

 


MMMM

 

 


KAOS

nu har vi åkt små egna skogsvägar. det är så mycket roligare än att åka i backen! johnny åkte in i ett träd så att stammen gick av och flög iväg haha. nu ska vi äta.

 


GODMORGON

johnny vill inte gå upp ur sängen idag så det dröjer ett tag till innan vi kan börja åka. ikväll ska vi spela, bowla, göra ananaspaj och kolla på melodifestivalen. men före det ska vi ha en bra dag i backen med fika och god mat. nu måste jag väcka johnny, annars kommer vi aldrig ut i backarna. hörs sen!

 


BOWLING

nu har vi bowlat i en halvtimme. banan gick sönder så vi har fått en ny tid imorgon kväll istället. nu sitter vi och väntar på våra pizzor. ha en bra kväll!

 


ÄNTLIGEN

jag hoppas verkligen att det var värt två timmars väntan för att få ett bord och lite mat. nu ska jag äta kantarellsoppa med smak av cognac, toppad med tryffelskum. mmuummmaa.

 


I VÄNTAN

det tar sin tid att få bord nu så jag bloggar sålänge. det är ett ganska så bra tidsfördriv ibland. det spelas musik och alla som äter sjunger med så det lär ta ett tag till innan vi får sätta oss ner och beställa..

 


LUNCHDAX

drog en vurpa med brädan och landade på armen imorse, sådär lagom roligt första åket. det gjorde ont så jag åkte och knäppte på mig skidorna istället. det är säkrast så haha. nu sitter vi i toppstugan och väntar på ett bord. mix megapol är här så det är inte tunt med folk direkt. annars har vi det riktigt bra. det är soligt och inte allt för kallt!

 


NINJA MAMMA

nu ska jag, johnny och mamma gå och boka en bana tills ikväll. sen ska vi ut och åka. idag kör jag bräda på förmiddagen och skidor på eftermiddagen!

 


TOPPSTUGAN

hallihallå. man måste betala för att få internet här vilket kändes lite onödigt för att få ladda upp några bilder från kameran, jag kan ju lika väl blogga från mobilen tills jag är hemma igen. det gör jag nu iallafall! igår åt vi hamburgare i toppstugan, åkte skidor och spelade geni. vi har en så fin och mysig lägenhet här i skilodgen. ikväll ska vi bowla och äta hämtpizza. man kan göra allt här! vi bor bredvid experium där det finns gym, naprapat, äventyrsbad, bio, affärer och så mycket mer.

ni som nu reagerat på att klockan är sex på morgonen och tror att alla här är vakna och taggade på att åka skidor har fel. det är nämnligen så att jag har sömnproblem. igårnatt vaknade jag två, kan knappt påstå att jag sov innan det heller men vi säger så. sen låg jag klarvaken hela natten och kollade upp i taket. sov inte en blund till. idag vaknade jag halv fem ungefär. det börjar bli jättejobbigt nu, men här är det ganska accepterande ändå. jag ligger här med en skål godis och ska kolla på mia och klara. sen ska jag gå upp och fixa frukost till alla. jag har ju inget bättre för mig när det här med att somna om inte ens är ett alternativ längre. nu har jag tjatat alldeles för länge. jag har en tendens till att göra det när jag bloggar från mobilen, annars är mina inlägg så klena med text haha. hej på er, hoppas ni har det bra där hemma!

 


ETT ÅR


du är det bästa som finns, jag älskar dig!

klockan är fem på morgonen och vi sitter i bilen påväg upp till sälen, taggade så in i. vi firar våran årsdag med en mysig bilresa, lite skidåkning, lunch i toppstugan och ett kilo godis var! jag bloggar mer ikväll om jag har internet, annars får ni klara er tills på söndag. ha det bra!

TILL MIN SJUKA PAPPA


krya på dig!!

KÄRLEK


nu har jag och johnny varit och hämtat våra smycken! de blev så fina!! på min ring står det JOHNNY elin 09 februari och två hjärtan. på johnnys ring står det ELIN, istället för JOHNNY. annars är de likadana. vi köpte dem till varandra i årspresent. så vi gav dem till varandra två dagar för tidigt egentligen hehe men det gör ingenting. jag är jätteglad för min ring. de är hur fina som helst!

2 DAGAR KVAR


godmorgon!
det är en bra dag idag. jag har bara 3 lektioner och det är den näst sista dagen i skolan innan jag får lov. det gör inte saken sämre att jag bara har två korta lektioner imorgon heller. idag ska jag till min moster och hämta smyckena som jag beställt också. jag lägger upp en bild på dem senare. nu: en rejäl frukost!

FIX


4 dagar kvar!!

SÖNDAG


idag känner jag mig betydligt friskare än igår så imorse packade vi in skridskorna i bilen och åkte till marbäck. det var så skönt att få lite frisk luft och få röra på sig lite. jag har liksom legat hemma i soffan sen förra torsdagen. vi tröttnade på att åka efter någon timme så nu ligger jag och johnny hemma i sängen och äter godis igen. jag är ju inte helt på topp än. idag ska jag plugga. en sån där typisk söndag.

GODMORGON


återupplever lite gamla minnen. jag älskar att vakna tidigt ibland.

IGÅR


vi testade på att göra egna gnocchi med olivolja, vitlök, persilja och salt på. jag kan verkligen rekomendera det. det var något av det godaste jag ätit! jag mådde väldigt dåligt igår men framåt 8-9 på kvällen piggnade jag till. då spelade vi geni. jag hade en jättebra kväll.

MEDICIN MOT INFLUENSA


idag har jag bakat bullar. när de jäste slängde jag ihop lite negerbollar också. stör er så mycket ni vill på att jag använder ordet negerbollar, men det heter inte chokladbollar!! så är det bara.
så nu har jag bakat kanelbullar för första gången i mitt liv. jag hade dubbel fyllning i så de blev så goda så. ha en bra fredag!

SVAMPBOB


STORT GRATTIS


idag fyller min farmor 80 år! jag ringde och grattade henne för en liten stund sen. hon och farfar har det bra i varberg på kurortshotellet. jag började rota i lite gamla bilder så jag slänger upp några här. kolla på alla fina bilar. den första bilden är tagen i zürich när de var påväg till laigueglia. jag ska också bila dit i sommar förresten, för fjortonde gången eller vad det nu blir. vi bokade lägenheten för några dagar sedan så jag kommer att spendera 2 veckor av sommarlovet i italien med johnny, mamma och pappa. längtar!!

NO SCHOOL


idag är det exakt en vecka kvar, sen är vi påväg upp till sälen!! nu måste jag fan bli frisk.

KLADDKAKA


här är receptet på den goda kladdkakan till alla deprimerade sjuklingar, oc-nördar och människor med hål i tänderna

200 gram smör
4 ägg
6 dl strösocker
knappt 3 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 matsked vaniljsocker
9 matskedar kakao

receptet är dubbel sats och det ska det vara också, annars blir det för lite kladd under lagret. sätt ugnen på 275 grader. smält smöret i en kastrull. vispa sedan ägg och socker väldigt poröst. blanda de övriga ingridienserna i en skål och blanda sedan ner det i äggsmeten tillsammans med smöret. rör om så det blir en smet och häll sedan upp den i en smord och bröad form. ställ in kakan i övre delen av ugnen och sänk temperaturen till 200 grader direkt. låt kladdkakan stå där i 10 minuter innan du flyttar ner den till mitten av ugnen. där ska den stå i 15-20 minuter. kakans topp och kanter ska vara färdiga när man tar ut den ur ugnen, men kakan ska dallra rätt rejält. kyl ner kakan direkt när den är klar så att den inte fortsätter att tillagas. jag ställde ut min på altanen, det funkar liksom rätt bra nu när det är runt 13 minusgrader.

10120201

it's funny how sensitive it is when we talk about what you actually don't hate.

UPDATE


hejhejhej. här sitter jag och mår dåligt. jag har ont i kroppen så jag kan inte ligga ner men jag spenderar ändå 99% av dagarna här i soffan, kollar på filmerna som visas på tv om och om igen. nu ska jag kolla på harry potter och dödsrelikerna för tredje gången till exempel. apa vad roligt jag har det.
om ni nu tror att jag kollar film dag in dag ut så har ni fel! jag kollar på barnprogram också. och så äter jag, hela tiden. och gör armband som omväxling.
mamma kom hem med en tunika från lager idag också. den var inte till mig egentligen, men jag tog den ändå. så nu har jag ett nytt plagg att ha på mig nu när jag är sjuk. jag har på mig den på bilderna förresten.
vet ni vad? jag bytte lakan i min säng igår. både täcket och lakanet har redan fått bruna fläckar från min perfekta kladdkaka. det är lite tråkigt att jag inte ens kan hålla det rent i några dagar. tunikan kommer säkert ligga i tvätten redan imorgon. kiligt somfan. puss och kram

MITT TIDSFÖRDRIV


mamma kom hem med en påse från två gummor igår. den var fylld med trådar i olika färger så mitt tidsfördiv framöver blir att göra armband. det är faktiskt helt okej att ligga i soffan och hålla på med det istället för att kolla på tv hela tiden. jag får ändå bara ont i huvudet av det. tack mamma.

PERFEKTION


jag har äntligen lyckats med den perfekta kladdkakan. knaprigt hårt lager och massa kladdigt där under. jag lever på  onyttigheter nu när jag mår som jag gör. jag tror att jag har åkt på en influensa så jag är hemma från skolan även idag..

RSS 2.0